THERAPEUTISCHE ONTSPANNINGSMASSAGE

Massage is één van de oudste, eenvoudigste vormen van therapie die bestaat uit het maken van strijkende bewegingen, het uitoefenen van druk en het kneden van verschillende delen van het lichaam om pijn te verlichten, ontspanning te bereiken en het lichaam te stimuleren en in harmonie te brengen.
Massage doet veel meer dan het scheppen van een aangenaam gevoel op de huid, massage werkt ook op de zachte weefsels (de spieren, pezen en gewrichtsbanden) zodat de spieren op de juiste spanning gebracht worden. Hoewel massage hoofdzakelijk van invloed is op spieren die vlak onder de huid liggen, kan de weldadige werking ervan ook de diepere spierlagen en de organen zelf bereiken.
Massage stimuleert ook de bloedsomloop en bevordert het functioneren van het lymfestelsel waardoor de afvoer van afvalstoffen in het lichaam wordt bevorderd.
Hoewel een enkele massage prettig is, neemt het effect ervan toe bij meer behandelingen en een reeks van behandelingen geeft de meeste resultaten. Regelmatig masseren kan tot gevolg hebben dat het hele lichaamsmechanisme versterkt wordt en in balans komt, waardoor onnodige verrekkingen en blessures voorkomen kunnen worden die anders zouden optreden ten gevolge van teveel spanning.
Massage kan het zenuwstelsel stimuleren en tot rust brengen en daardoor vermoeidheid doen afnemen, waardoor degene die de massage krijgt, weggaat met een gevoel van hernieuwde energie.


Een ontspanningsmassage bij Osteopathie & Gezondheidsprakijk duurt anderhalf uur.

ER WORDEN GEEN EROTISCHE MASSAGES AANGEBODEN
GELIEVE ER DUS NIET NAAR TE VRAGEN